Как да отворите врата без ключ, ако вратата се е затръшнала или ключът е загубен

Обикновено собствениците на апартаменти или селски къщи имат няколко комплекта ключове за входните врати. Хората обаче вземат само един комплект със себе си на работа, в магазина или когато пътуват до други места. Следователно, в ситуация, при която ключовете се губят, има проблем с достъпа до помещенията. Ще бъде възможно да коригирате неприятната ситуация и да стигнете до обекта, ако отворите ключалката на вратата. Същата операция ще трябва да се извърши, когато вратите са затръшени и ключовете останат у дома.

изгубени ключове

Можете да се свържете с управляващата компания за помощ. Ключарят на организацията е в състояние да вземе ключалката, но той няма необходимите професионални умения. Следователно има голяма вероятност от повреда на конструкцията на вратата.

Най-добрият вариант да отворите ключалката на входната врата без ключ и да не повредите платното с кутията е да се свържете с аварийната служба. Служител на специализирана организация има знания, опит и необходимите инструменти. Следователно ще бъде възможно бързо отваряне на вратата без ключ с минимални последващи разходи.

отваряне на ключалката от специалист

Отваряне на ключалката на входната врата от специалист

Въпреки това, капитанът ще трябва да докаже, че това е вашата къща или апартамент и че живеете тук. Обикновено за това се представя паспорт. При липса на документ се кани полицай.

Ако не е възможно да се обадите на специалист, трябва да използвате препоръките на професионалисти по отношение на отварянето на входните и вътрешните конструкции на вратите. Съветите ще ви помогнат да разберете как сами да отворите вратата на къщата без ключ.

Начини за отваряне на ключалката без ключ на входната врата

Напълно възможно е сами да отворите ключалката без ключ на метална входна врата, ако знаете дизайна и принципа на заключващия механизъм. Процесът зависи от вида на механизма и се усложнява, когато в конструкцията на вратата е монтирана маркова ключалка. Освен това входните метални врати обикновено са оборудвани с поне две ключалки и могат да имат допълнително оборудване за сигурност.

Трябва да знаете как да отворите ключалката, ако ключът е изгубен и когато се счупи в механизма. Във втория случай отварянето на заключващото устройство започва след отстраняване на отломките. Този процес се извършва, както следва:

 • Смажете ключалката с машинно масло или друго подходящо съединение (има спрейове), като го пуснете няколко пъти в ключалката.
 • Изчакайте известно време, докато веществото се разпространи равномерно в ключалката.
 • Останалата част от ключа се изважда с клещи. Той може да бъде премахнат и на ръка, когато парче с достатъчна дължина стърчи от ключалката. Ако счупената част на ключа може да бъде вдигната, тя се залюлява и в същото време се изтегля към себе си.

  завъртете фрагмента на ключа с клещи

  Ако има възможност да го грабнем, обръщаме фрагмента на ключа с клещи

 • Когато парчето не може да бъде хванато, две тънки метални пръчки се вкарват в ключалката до остатъка от ключа. Можете да работите с игли за плетене. Вмъкнатият "инструмент" трябва да бъде натиснат и изтеглен към вас.

След отстраняване на отломките се препоръчва да ги занесете в работилницата. Капитанът ще може да направи дубликат на ключа и в този случай ще бъде разрешен въпросът с отварянето на ключалката на вратата.

Как бързо да отворите цилиндрова ключалка без ключ

Цилиндричните заключващи механизми са инсталирани на съвременните конструкции на входните врати, тъй като те са по-надеждни заключващи устройства. За да отворите такава ключалка, трябва да знаете нейния дизайн.

Стационарният централен елемент на ключалката е направен под формата на цилиндър. В допълнение към щифтовете (щифтовете), вътре в заключващия механизъм все още има щепсел, блок с пружини и отделна пружина.

устройство за заключване на цилиндъра

Устройство за заключване на цилиндъра

Щифтовете се поставят на различна дълбочина. Някои от тях пречат на цилиндъра да се върти свободно. На ключа на цилиндровата ключалка има вдлъбнатини. Именно те позволяват на щифтовете да заемат положението, в което цилиндърът на заключващия механизъм се завърта. Това задейства резето и ригелът заема такова място, че ключалката се отваря.

Броят на каналите на тялото на острието на ключа е равен на броя на щифтовете в ключалката. С увеличаването им процесът на разбиване на заключващия механизъм се усложнява. Въпреки трудността на процеса, отварянето на цилиндрични брави е осъществимо по един от следните методи.

Първият начин

Цилиндричният заключващ механизъм може да се отвори с помощта на ударен метод. Това е универсален начин. Наричат ​​го удряне. След силен удар (удар) щифтовете изскачат от цилиндъра.

отворете ключалката с бум

Чрез натискане на бутона за частица секунда щифтовете се подравняват и е възможно да се завърти ларвата

Втори начин

С помощта на дебела плоча с остър край ще бъде възможно да се отвори цилиндрична ключалка на вратата. За да приложите този метод, е необходимо да вкарате "инструмента" в кладенеца и да приложите силен натиск върху заключващия механизъм. Острият край на плочата ще отреже изпъкналите щифтове, които пречат на цилиндъра да се движи.

Трети начин

За отваряне на ключалката на входната врата може да се използва и електрическа бормашина. Валове с пружини се пробиват с електроинструмент. Това ще позволи на цилиндъра да се върти безпрепятствено.

отворете ключалката чрез пробиване

След пробиване на заключващите щифтове можете да завъртите цилиндъра с отвертка

Когато ключалката има подсилена защита в конструкцията, няма да работи използването на електрическа бормашина с бормашина за метал. В такава ситуация най-добрият вариант би бил да се потърси помощ от капитана на специализирана компания.

Как бързо да отворите ключалката на лоста без ключ

Лостовите механизми също са надеждни заключващи устройства. Те често се инсталират на конструкции на входни врати. Следователно, когато собствениците на имоти загубят ключовете си, те често искат да отворят ключалката на лоста на желязна врата, използвайки налични средства.

За да отворите механизма, трябва да знаете дизайна на запека. Заключването на лоста работи поради наличието на набор от плочи. Всеки такъв елемент има специфична форма и въздейства върху напречните греди. Механизмът има и главен щифт. Той е прикрепен към централните лостове. Щифтът се движи по прорезите на другите плочи, изграждайки необходимата комбинация от лостове. Когато ключът се завърти, плочите се движат в определена последователност. Именно това действие затваря и отваря вратата.

Броят на плочите влияе върху трудността при отваряне на ключалката на лоста. Такива заключващи механизми са силно устойчиви на механично напрежение. Поради тази причина не се препоръчва физическа сила. Най-добрият вариант е да отворите ключалката, като използвате по-ефективни методи.

Първият начин

Механизмът за заключване на лоста се отваря с помощта на метални главни ключове и постепенно избиране на кода:

 • за да се създаде напрежение в ключалката, е необходимо да се опира главният ключ, поставен в отвора на ключа срещу основната плоча;
 • позицията на другите лостове се променя последователно с помощта на втория главен ключ, докато се намери необходимата комбинация.

След успешен избор на желаното положение на плочите, основният щифт в ключалката ще започне да се движи. В резултат на това конструкцията на вратата ще се отвори.Този метод е труден за изпълнение без опит. Освен това отнема много време, за да го завършите.

отваряне на лостова ключалка с главни ключове

Отваряне на ключалката на лоста

Втори начин

Ако извадите основния щифт, можете също да отворите ключалката на лоста. Тази операция ще позволи на основната плоча да се движи свободно. Методът е доста сложен, тъй като устройството се намира зад корпуса на вратата и трябва да знаете точно къде да пробивате.

Отваряме ключалката на багажника и пиньона без ключ

Заключващите механизми от този тип се отличават с отлична здравина. Поради това не е препоръчително да отваряте ключалките на багажника и пиньона с помощта на удари. По-добре да се използват по-хуманни методи, които няма да навредят на структурата. За да ги приложите, трябва да знаете структурата на ключалка за зъбни колела:

 • поцинкован корпус;
 • метални заключващи напречни гребени с изрязани канали;
 • пружинни елементи за изтласкване на напречните греди при затваряне на заключващия механизъм;
 • ключ под формата на метална плоска пръчка или със сечение под формата на правоъгълник.

Благодарение на опростения дизайн на механизма за заключване на зъбната рейка и зъбни колела, нежните методи за отваряне са лесни за изпълнение.

рейка и пиньон

Устройство за заключване на багажника

Първият начин

Този метод се извършва с помощта на две плоски отвертки с малка дебелина. Инструментът трябва да се постави в ключалката едновременно. Бравата се отваря в следната последователност:

 • първата отвертка се вкарва в ключалката и се монтира върху прорезите на релсата, което позволява преместването й отстрани;
 • втората отвертка се вкарва в ключалката също през отвора за ключ, така че релсата да не променя позицията си след смяната.

Освен това е необходимо да повторите стъпки 1 и 2, докато запекът се отвори. Ако е необходимо, можете да пробиете по-голям отвор за ключ.

Втори начин

Този метод може да се приложи, ако има празнина между платното и кутията. Поставете лост в процепа и увеличете максимално празнината. Когато действията са успешни, се взема плоска отвертка. С негова помощ ригелите се избутват в ключалката през увеличена междина.

Как бързо да отворите катинар

Отварянето на механизма на катинара без ключ е съвсем просто, тъй като такива модели не са много издръжливи. Те често се използват в стопански постройки за ограничаване на достъпа до помощни помещения или мазета.

Както при другите механизми, за да отворите сами катинар без ключ, трябва да знаете неговия дизайн. Има обаче няколко вида запек от плевня:

 • Отворен механизъм, при който любимецът има извита форма.
 • Затворено устройство с заключваща част, напълно скрита в корпуса.
 • Полузатворена ключалка с щифт вместо скъпа. Заключващият елемент е частично скрит в корпуса.
 • Панта с ключалка с форма на гъба, която има щифт вместо скъпа, почти напълно скрита вътре в тялото.

За да отворите катинар, трябва също така да знаете вида на заключващия механизъм вътре в продукта. Основата на тази част от заключващото устройство може да бъде цилиндър, винт, лостове, дискове. Съществуват и модели катинари, които могат да се заключат чрез задаване на код. Типът на вътрешния механизъм определя метода за отваряне на катинара без ключ.

1 начин

Отворен заключващ механизъм с изпъкнала мила е счупен с обикновен лост. Можете също да използвате ножовка за метал. Този инструмент ще може да отреже скъпата.

отворете ключалката с отворени ключове

Достатъчно прост начин просто да счупите ключалката, ако няма лост

С два ключове ключалката може да бъде счупена. За да направите това, трябва да прикачите инструмент към всяка любима. В този случай клавишите трябва да се допират един до друг с външните си ръбове. Следващата стъпка е да се опитате да свържете със сила свободните части на инструмента. След това действие механизмът трябва да се напука в областта на резето.

2 начина

Тази опция е реализирана с помощта на малко парче, изрязано от консервна кутия. Предварително се сгъва от единия ръб.След това правата страна на листа се вмъква в процепа между заключващия елемент и корпуса. След това плочата се натиска в ключалката и се завърта. В резултат на тези действия заключващият механизъм се прибира встрани.

отваряне на ключалката с чиния

Отваряне на ключалката с плоча

Как да отворите вътрешна вътрешна брава без ключ

Ако е невъзможно да се отвори интериорната врата, много собственици на имоти виждат единствения изход да премахнат конструкцията от пантите. Можете да изпълните тази процедура, когато сте в стаята. Операцията се извършва чрез отстраняване на декоративния щепсел и изваждане на щифта от фитингите. След това крилото на вратата може лесно да се извади от кутията.

Интериорните врати са оборудвани с прости заключващи механизми. Следователно решаването на проблема как да отворите затворена интериорна врата може да бъде лесно и бързо. Това е особено важно, когато малко дете е блокирано в стаята.

Резето се затвори отвътре

В интериорните врати ключалките обикновено се монтират с ключ, разположен от вътрешната страна на конструкцията. Тя е тази, която може да щракне на мястото си, ако рязко дръпнете дръжката по време на затваряне.

свалете ключалката на интериорната врата

Когато е възникнала такава ситуация и вратата се е затръшнала, е необходимо да се намери малка дупка на ключалката отвън. След това трябва да вмъкнете тънък метален предмет в него. В повечето случаи за това се използва игла за плетене. Действието ще натисне бутона навън, което ще отвори крилото на вратата.

Опции за отваряне на интериорна врата с ключалка

Ако вътрешната врата има заключващо устройство с ключ, процесът на взлом става по-сложен. За да отворите ключалката, първо трябва да дръпнете дръжката. Поради това действие ригелът може да се отскочи, ако заключващият механизъм е в разхлабено състояние. В противен случай трябва да използвате малък метален предмет, който да се побере в ключалката. Този инструмент трябва да се върти бавно, за да се движат щифтовете.

Методът на отваряне на вратата зависи от начина на монтиране на вратата. Ето няколко:

 • разглобявайте пантите или дори ги изрязвайте;

  разглобете пантата на вратата

  Пантите на вратите могат да бъдат разглобени

 • изстискайте вратата от задника;
 • плъзнете резето с нещо плоско (калай, банкова карта),
 • опитайте с други клавиши, тъй като качеството на ключалките е ниско, може да работи

Заключение

Ако загубите ключовете си или в ситуация със затръшна врата, няма нужда да се паникьосвате. Производителите все още не са измислили механизми, които не могат да бъдат отворени. Следователно е необходимо адекватно да се оцени ситуацията и да се извършат правилните по-нататъшни действия.

Препоръчително е да направите няколко дублирани ключа, за да избегнете отваряне на заключващите механизми и извикване на майстор от специализирана компания. Те трябва да бъдат депозирани при роднини или добри приятели.

Подобни публикации

Добави коментар

Отопление

Покрив

Врати