Направи си сам

Надеждният, топъл, красив под е компонент на комфорт и уют във всяка стая и още повече в къща или апартамент. В зависимост от предназначението на стаята тя може да бъде земна, дървена или бетонна. Земят се прави в задни стаи и дори тогава, през последните години, не често. Дървени и бетонни се срещат почти навсякъде. Точната торта (последователността на слоевете материали и тяхната дебелина) се разработва въз основа на специфични условия: климат, предназначението на помещението и желанията на собственика. Тази торта може да включва и отоплителна система - топъл под. Той може да бъде вода, може би - електрически... Със или без нагряване, материалите се подреждат в строга последователност, спазването на технологията е предпоставка за издръжливост.

Когато се монтира под в мокри помещения, е необходим процес като хидроизолация. Той служи за защита на подлежащите конструкции от изтичане и разрушаване на влага в резултат на неговото въздействие. Хидроизолационните материали са от ролка или покритие. Последните са по-надеждни, но по-евтини - ролка.

Последният, но не на последно място процес е монтирането на подовото покритие. Експлоатационните характеристики на пода до голяма степен зависят от покритието. Така че трябва да изберете не само от естетическа гледна точка, но и да вземете предвид техните характеристики.

 

боя за дървен под

Съвременните довършителни технологии предлагат десетки възможности за декориране на пода - практични и издръжливи, а дизайнерските идеи за стилен под са наистина възхитителни. Въпреки това, един от класическите методи - боядисване на дървен под - не губи своята актуалност, правейки цвета на подовото покритие в ...

Кое е най-доброто решение за подова замазка за използване? Бетон от пясък или фин чакъл

Почти всички съвременни подови настилки изискват плоска основа, което е най-лесно да се постигне с подова замазка. Процесът ще отнеме много време. Най-вероятно ще трябва да изчакате около месец, преди да положите подовата настилка, но подът ще бъде надежден. Най-евтино е да направите разтвор за замазка от смес ...

Два вида дизайн на кръстовището на плочки и ламинат - със и без праг

Когато свързвате два материала, които са различни по текстура и текстура, е необходимо по някакъв начин да подредите мястото на тяхната връзка. В тази статия ще обсъдим как красиво да се присъедините към ламинат и плочки. Методите са различни, както и резултатите.

Пластмасов перваз - практично решение

Последният етап при разделянето на помещенията е инсталирането на первази. Това е последният щрих, който завършва интериора. Все по-често вместо обичайните дървени дъски се използва пластмасов цокъл. Той има ниска цена, лесен за инсталиране и поддръжка.

Поставете линолеум върху паркет, плочки или друг линолеум. Но само при едно условие - основата трябва да е плоска

Линолеумът е практично и атрактивно подово покритие, което се среща в къщи, апартаменти, вили, офиси, търговски центрове, обществени институции ... Почти навсякъде. Как да полагате линолеум, как да го правите правилно - прочетете нататък.

Борът с борови или смърчове с набраздяване под лак трае дълго време

Подовите настилки са дългоочакван етап от прехода от състоянието на „кога ще приключи това строителство“ към състоянието на „изглежда, че ще приключи скоро“. Помещенията придобиват повече или по-малко нормален външен вид, по-лесно е да се оцени площта и обема. На отворени коловози, веранди, в помощни блокове се поставя дъска от ...

Ако имате нужда от добра настилка - виниловите плочки са една от опциите

Изборът на подова настилка е плашеща задача. Той трябва да бъде надежден, издръжлив, красив, неплъзгащ се, издръжлив. Желателно е също така да се побира лесно. Всички тези условия са изпълнени от PVC подови плочки.

Корк с фотопечат

Коркът е отлично подово покритие, ако искате „тих“, приятен на допир, топъл под. Монтажът на корк е много различен в зависимост от вида на избрания материал.Корковият под на замъка е лесен за инсталиране, лепилото изисква определени познания. Но с това и ...

Едно от важните предимства е, че корковият под е топъл и мек

Подовото покритие е почти най-важният елемент от интериорната декорация. Тя трябва да бъде трайна, красива, лесна за почистване. Желателно е да е приятно да се разхождате по него и също така краката ви да не замръзват. Всички тези качества се срещат с подово покритие от ...

Пример за колектор за подово отопление със смесител и циркулационна помпа

При инсталиране на водно подово отопление се полага значителен брой тръби - няколко секции, които се наричат ​​контури. Всички те са свързани с устройство, което разпределя и събира охлаждаща течност - колектор за топъл под.

Отопление

Покрив

Врати