Вентилация

Съвременните строителни технологии в преследване на енергийната ефективност са свели до минимум явлението естествен приток и изтичане на въздух. Но без циркулацията на въздушните маси, притокът на чист въздух, качеството на живот значително намалява и здравословното състояние се влошава. Следователно вентилацията в частна къща или апартамент е един от належащите въпроси, които трябва да бъдат решени по един или друг начин.

Има два подхода за вентилация на жилищните помещения - да се организират канали за естествен въздушен обмен или да се инсталира система с принудително движение на въздуха, която се осигурява от вентилатори.

Естествената вентилация е добра, защото не зависи от наличието на електричество, но интензивността на нейната работа се влияе от метеорологичните фактори. В някои ситуации може да не е достатъчно. Принудителният обмен на въздух, напротив, поддържа стабилни параметри, но само ако има електричество. Универсално решение е комбинирането на двата типа, но системата трябва да бъде добре обмислена.

Ако качулката е изведена през стената

Жителите на апартаменти в многоетажни сгради често са изправени пред факта, че миризмите от съседите през вентилационните канали влизат в помещенията им. Неприятна ситуация, с която вентилационният възвратен клапан ще помогне да се справи. Как изглежда, как е подредено и къде да го сложим, и ...

Трябва да се има предвид, че топлият отработен въздух клони нагоре

Дори на етапа на проектиране на къщата трябва да помислите за чистия въздух в помещенията. Освен това може да се окаже, че самостоятелно проектираната вентилация ще работи не по-лошо от професионално проектираната. Може би решението няма да е толкова елегантно - основното е, че е работещо.

Това са всички дифузори

Правилно функциониращата вентилационна система е от съществено значение за благосъстоянието. Един от вентилационните компоненти е таванният дифузьор. Чрез това устройство се взима и подава въздух.

Строителната индустрия се счита за една от най-активно развиващите се. Новите технологии и материали постепенно заменят традиционните. Например, все по-често се използват пластмасови въздуховоди вместо метални.

Отопление

Покрив

Врати